Un magistrat argeșean analizează pe larg procesul și situația politică din vremea Mântuitorului Iisus Hristos. (preluare)

Read Time1 Minute, 53 Second

În fiecare an, măcar în Saptămâna Patimilor, mulți avem mii de întrebări nu doar duhovnicești, specifice creștinului dar și de natură juridică sau istorică, fiindcă Sfintele Evanghelii ne transpun într-o lume îndepărtată dar atât de familiară pentru cei care au citit, cea a Ierusalimului de acum două mii de ani. Procesul lui Iisus Hristos a fost după criterii omenești? Cum era situația politică? Cum erau judecătorii sau tribunalele? Ce condamnare a primit și de ce a fost acuzat de fapt Iisus Hrisos? O analiză de excepție o face ca magistrat, dar mai ales ca un trăitor în creștin-ortodoxie, judecătorul Ion Rebeca, explicându-ne pe larg rolul tuturor ”instituțiilor” și personajelor pe care le regăsim în procesul și ultimile zile din viața Mântuitorului.

Judecătorul Ion Rebeca

În ce context istoric, politic și religios a avut loc procesul Mântuitorului IISUS HRISTOS ?

Ion Rebeca: Mântuitorul a fost răstignit în perioada domniei împăratului Tiberius Caesar ( 42 î.Hr.-37 d.Hr.) și a regelui Irod Antipa fiul regelui Irod cel Mare, tetrarh al Galileei și Peerei ( 4 î.Hr.-39 d.Hr),atunci când Iudeea era provincie romană aflată sub guvernarea lui Pilat din Pont ( 26 d.Hr.-36). Guvernatorul exercita asupra provinciei atribuții militare , politice și judiciare. În această perioadă poporul iudeu care suporta cu greu dominația străină aștepta un eliberator , astfel că mulți iudei au crezut că IISUS HRISTOS a venit cu acest scop , deși propovăduia o altă împărăție care nu era din lumea această , numindu-Se pe Sine Fiul lui Dumnezeu , învățătură ce a scandalizat aristocrația iudaică , respectiv pe saduchei, farisei și cărturari care au hotărât să-L omoare. Răstignirea Mântuitorului a avut loc la sărbătoarea religioasă a poporului lui Israel denumită Pesach (Paștele evreiesc) care amintea despre eliberarea poporului de sub robia egipteană și ieșirea din Egipt sub conducerea lui Moise prin deșertul Sinaiului timp de 40 de ani . Principala acuzație adusă Mântuitorului era aceea de blasfemie, în sensul că S-a făcut pe Sine Fiul lui Dumnezeu și nu respectă ziua Sabatului, o mare parte din minunile Sale constând în vindecarea bolnavilor fiind făcute în această zi.

Interviu integral, citeste mai multe pe https://revistaagressive.ro/personalitati/un-magistrat-argesean-analizeaza-pe-larg-procesul-si-situatia-politica-din-vremea-mantuitorului-iisus-hristos/?

 

About Post Author

#News247WorldPress

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and David William. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading