Corlateanu ,Crin Antonescu si Melescanu pioni in lovitura de stat 2012

Read Time7 Minute, 37 Second

Culisele acestei masinarii juridice avand in prim plan lovitura de stat constitutionala este explicat la cald in 2012 de catre  sotia lui Mihnea Motoc , sotie care este reprezentantul Romaniei la CEDO. Mihnea Motoc alegerea vehiculata de catre Melescanu si Traian Basescu cade datorita istoricului loviturii de stat dejucata de catre Iulia Motoc   in acea vreme judecator ,si  Augustin Zegrean Presedintele  Curtii Constitutionale.

doi-judecatori-ccr-sunt-incompatibili-pentru-corlatean-dar-compatibili-pentru-ani-16819-1

Iulia Motoc a fost considerata printr-o campanie furibunda si instrumentata de catre Grupul Intact ca fiiind nebuna. Aceasta excentrica judecatoare prin tinute si machiaj a explicat foarte profesional pericolul USL. La acea vreme ambitiile lui Antonescu si Ponta condusi din umbra de Voiculescu au dat roade pe  termen scurt.

Ecuatia Melescanu bun la toate a inceput prin pierderea in favoarea judecatoarei Motoc a votului dat de Parlament in vederea numirii la Curtea Constitutionala ,Retineti :Melescanu  judecator. Acelasi Melescanu care pleca de la PNL in timpul lui Crin Antonescu la sefia SIE, apoi candidat prezidentiale in 2014. Acelasi Melescanu  este din ,,intamplare ” numit ministru de externe dupa Corlateanu.

corlateanu-melescanu-150x150

Iulia Motoc a primit votul Senatului pentru un mandat de judecator la Curtea Constitutionala.

Aceasta a primit 71 de voturi pentru, in timp ce contracandidatul liberal Teodor Melescanu a primit doar 65 de voturi.

Contactat de Ziare.com, Teodor Melescanu a lasat sa se inteleaga ca votul de astazi era unul previzibil, din moment ce actuala putere detine majoritatea in camera superioara a Parlamentului.

“Ce comentariu sa fac? A fost un vot politic, la vedere, cu verificare stricta din partea liderilor”, a precizat pentru Ziare.com Teodor Melescanu.

Comentariile sunt firesti: In slujba cui sunt acesti pioni  Melescanu,Corlateanu,Antonescu, Voiculescu ,Ponta si mai nou PLR Tariceanu?

Iulia Motoc: Daca nu sesizam organismele internationale, CCR nu rezista

“Au existat incalcari grave ale statului de drept. Teoria loviturii de stat trebuie argumentata cu un studiu academic aprofundat. Acest studiu se va face. (..) A fost o inginerie juridica evidenta pentru oricine: restrangerea competentelor CCR, mutarea Monitorului Oficial in subordinea Guvernului, revocarea Avocatului Poporului, a presedintilor celor doua Camere si, in ultima instanta, suspendarea presedintelui”, a declarat Iulia Motoc intr-o emisiune a postului B1.

Judecatoarea Iulia Motoc, de la Curtea Constitutionala, spune ca atat asupra sa, cat si a Curtii, se exercita in continuare presiuni. Ea exemplifica cu stirile lansate de mai multe trusturi de presa privind demisia sa, ceea ce ar reprezenta o forma de presiune.

“Nu am de gand sa-mi dau demisia. Faptul ca unii ar fi anuntat demisia mea deja poate fi considerat ca o forma de presiune asupra mea. S-au facut multe presiuni asupra noastra, mai ales incepand cu data de 27 iunie, cand ne-am pronuntat asupra faptului ca domnul Traian Basescu va reprezenta Romania la summit-ul UE. De altfel, atunci am sesizat aceste presiuni la Uniunea Europeana, apoi, la data de 2 iulie, dupa ce presedintele interimar Crin Antonescu a spus ca actuala componenta a Curtii este o rusine, noi am sesizat atat Comisia Europeana, cat si Comisia de la Venetia.

Presiunile au continuat si continua. Cu toate acestea, eu astept o decizie corecta a Curtii, dincolo de intimidarile care sunt din ce in ce mai agresive”, a declarat Iulia Motoc pentru Romania Libera.

Motoc: Am primit amenintari, autorii reali sunt altii, mai puternici

Iulia Motoc a declarat ca intentiile majoritatii parlamentare, anuntate pe 2 iulie, privind revocarea judecatorilor Curtii Constitutionale au reprezentat o “amenintare politica foarte grava”. Care, mai apoi, au luat si o alta turnura.

“Cel mai grav lucru a fost atacul la adresa Curtii din preziua avizului pentru suspendarea presedintelui. Aspazia Cojocaru a fost amenintata cu moartea. Acest lucru a dus la fragilizarea Curtii. Este fara precedent in Europa ca un judecator ca fie amenintat in acest fel.

Am primit si eu amenintari, si prin mail. Sunt convinsa ca autorii reali sunt unii mult mai puternici, decat cei care au aparut in prim plan. Cred ca sunt mai multi autori”, a mai spus Iulia Motoc.

In acest context il gasim pe Titus Corlatenu  ca Ministru al Justitiei in acea vreme, acelasi Secretar de Stat din Ministerul de Externe care se ocupa de romanii de pretutindeni. Acelasi Corlateanu intregeste mizeria blocarii votului in diaspora. Corlateanu declara :

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a acuzat, miercuri seara, ca judecatorii Augustin Zegrean si Iulia Motoc de la Curtea Constitutionala a Romaniei sunt incompatibili.

“Cei doi judecatori trebuie revocati. Deciziile lor sunt nule”, a declarat ministrul Justitiei, la Romania Tv.
Corlatean a adaugat ca va cere Agentiei Nationale de Integritate sa ii verifice pe cei doi.
Ministrul a amintit ca legea CCR spune ca functia de judecator este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata.

Acesta sustine ca Iulia Motoc are alte trei angajamente, aceasta fiind si sotia ambasadorului la Bruxelles, Mihnea Motoc.
Zegrean este presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei din 2010, iar din 2007 este judecator al CCR.
Iulia Motoc este judecator al CCR si expert roman in Consiliul Directoral al Agentiei Europene pentru Drepturi Fundamentale .
La o lună Titus Corlăţean şi-a retras plângerea de la CCR. Iulia Motoc a declarat pentru Gândul că ANI a închis investigaţia în cazul ei şi că “nu a găsit niciun conflict de interese”.

In acest timp,Tudor Chiuariu (PNL) Ministru   al Justitiei si apoi sef al Comisiei Juridice din Parlamentul Romaniei   da aviz negativ impotriva judecatoarei Motoc  si aviz favorabil candidaturii unor no name  ca reprezentant al Romaniei la CEDO. Planurile se incurca si aici datorita evaluarii si votului obiectiv dat de catre institutiile Europene. Propunerile cu aviz favorabil au fost pur si simplu ridiculizate si desfiintate. Mizeria grupului infractional  nu a fost inghitita de catre Europa.

Guvernul a aprobat, pe 19 iunie, lista candidaților pentru funcția de judecător la CEDO. Pe această listă se aflau Bianca Andrada Guțan, Iulia Antonella Motoc și Florin Streteanu, propunerea de rezervă fiind Tudor Panțîru.

Pe 26 iunie, comisiile juridice și pentru drepturile omului ale Senatului și Camerei Deputaților au avizat favorabil candidaturile a trei judecători pentru CEDO—Bianca Guțan, Florin Strețeanu și Tudor Panțîru—, în timp ce candidatura Iuliei Motoc a fost avizată negativ.

Iulia Motoc a fost aleasă cu 132 de voturi “pentru”, din 151 exprimate. Florin Streteanu a obţinut 7 voturi, iar Tudor Panţîru a primit 10 voturi, în timp ce două au fost anulate.

Candidatura Iuliei Motoc a fost susţinută şi de subcomisia pentru alegerea judecătorilor la CEDO. Subcomisia a decis, “cu o largă majoritate”, să susţină propunerea Iuliei Motoc, apreciind că aceasta este “cea mai calificată candidatură” dintre cele înaintate de România, conform concluziilor acestui organism.

Aici i-a sfarsit lupta din Parlament ,timp in care Crin Antonescu da o mana de ajutor grupului infractional. Crin Antonescu  ajuns Presedinte interimar al Romaniei ,ataca Curtea Constitutionala pentru deciziile nefavorabile USL.

crin-antonescu-e-convins-ca-victor-ponta-e-un-distrus-cel-putin-politic-135171-1

Antonescu: CCR este o rusine, putem sa ii revocam pe judecatori,

La incepurul lunii iulie, liderul PNL, Crin Antonescu, a apreciat ca CCR este “o rusine”, mentionand ca “Parlamentul si Guvernul impreuna ii pot revoca pe judecatorii CCR”.

“Parlamentul, Guvernul impreuna pot sa ii revoce pe judecatorii CCR. Daca nu, aceasta tara nu poate fi guvernata pentru ca nu putem vorbi de suspendarea lui Traian Basescu, de suspendarea Robertei Anastase”, a spus Antonescu, invitat la Antena 3.

Antena 3  fiind grupul de presa Intact condus de Voiculescu, Voiculescu mai tarziu condamnat destul de timid in comparatie cu prejudiciul oficial. Acest grup de presa a invrajbit ura in inimile roamnilor prin emisiuni mizerabile si atac la persoana inclusiv mitul ca judecatoarea Motoc ar fi bolnava mintal.

In urma referendumului Traian Basescu revine la Cotroceni , iar USL se sparge . Crin Antonescu devine anonim, pierde sefia PNL in favoarea lui Johannis cu peste 90 la suta din voturi. Un semnal serios avand in vedere scorul. Johannis este singur in fata lui Ponta ,care continua sa ofere functii lui Tariceanu ca Presedinte al Senatului Romaniei, Melescanu sef  la SIE, si Corlateanu la Externe.Intr-un cuvant nu a ramas nimic neacoperit. Alegerile prezidentiale au fost capusate de catre acest grup infractional. Au fost rezervele vadite a celor sub care le sunt platite functiile si simbriile.

Titus Corlateanu a activat oamenii de incredere premiati la instalarea sa ca ministru , Jinga ..ambasadorul anului si lista continua. Acesti ambasadori proveniti din sistemul serviciilor secrete au indeplinit ordinele mizerabile. S-au acoperit de alibiul cererilor de suplimentare catre MAE si ,Ministerul Afacerilor Externe catre Biroul Electoral Central.

Corlateanu incoltit isi da seama de gravitate si ,,demisioneaza ” ca incompetent. Melescanu incearca sa faca curatenie dupa Corlateanu,tipic serviciilor secrete sunt trimisi inlocuitorii. Scenariul este foarte simplu..Melescanu pierde locul la Curtea Constitutionala, este numit la sefia SIE de unde lucreaza impreuna cu Corlateanu la externe.

Maior este nasul si seful SRI, Ilie Sarbu  seful grupului PSD din Senat, Vice Presedintele  Comisiei SIE si lista continua.Serviciile secrete sunt sub control, romanii sunt prostiti de catre media controlata de catre Voiculescu si Ghita, Diaspora blocata sa voteze..si Romania jefuita in liniste.

Johannis a produs minunea unui vot cenzurat, a aratat ca se poate reusi ,insa este inca in pericol in fata axei Ponta -Tariceanu. Pericolul unei recidive din 2012 se poate fi fatala Romaniei pe termen mediu si lung.

By

Robert Williams

Editor in Chief

News24.7WorldPress

About Post Author

Robert Williams

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and L. J. Rothschild. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: