Presedintele Judecatoriei Tg. Mures judecator Alexa Alexandru ,,Suntem mereu deschiși la sugestii de îmbunătățire a activității noastre”

Read Time3 Minute, 33 Second

Agentia Britanica de stiri News247WorldPress  deruleaza in premiera pentru Romania dupa cele trei  proiecte de succes : Educatie Juridica Pilot Arges I (2015-2017), Educatie Juridica Pilot Arges II (2019-2024)  ,Proiectului ,, Educatie Juridica si Comunicare pentru Societate” (2016-in prezent)Proiectul ,,Managementul, Comunicare si Informare privind Sistemul Judiciar” in care  managementul instanlelor este prezentat  prin  ,,interviu presedinte instanta.”

De ce?  Viata unui presedinte de instanta este in mare o necunoscuta in comparatie cu managementul corporatist sau de mica afacere. Veti avea surpriza sa gasiti in oamenii care asigura managementul instantei , oameni dedicati muncii si rezultatelor care vin in sprijinul dumneavoastra si al tuturor citati mai sus.

Le multumim pentru activitatea si eforturile  depuse de acesti  oameni , pentru a grupa interviurile si facilita lectura vom publica in ordinea derularii acestora cu managementul instantelor astfel incat cei interesati pot trage concluziile din continutul interviurilor.

Astazi   va  prezentam  un interviu exclusiv  cu domnul judecator  ​Alexa Alexandru , preşedinte al Judecatoriei Tg.Mures, un om vizionar si punctual in interviurile News247WorldPres, primul de acest gen in anul 2021 dat de catre un magistrat in cadrul proiectului aminstit mai sus.

News247WP:  Stimate domnule președinte  Alexandru, cu ce rezultate ați încheiat anul 2020?

Jud. A A: Rezultatele au fost unele medii privite obiectiv, dar bune raportat la modul în care pandemia din anul 2020 a afectat activitatea instanțelor.

News247WP: Cu ce probleme se confrunta instanță, instanțele din circumscripție ?

Jud. A.A: Lipsa spațiilor adecvate, lipsa personalului, lipsa pregătirii continue de specialitate și în IT, numărul mare de dosare înregistrate.

News247WP: Cu ce probleme se confrunta sistemul judiciar din România ?

Jud. A.A: Cele arătate la punctul anterior și lipsa unei politici adecvare de PR.

News247WP: Ca președinte, managerul instanței…cum vedeți finanțarea și managementul instanțelor din România?

Jud. A.A:  Finanțarea este bună raportat la alte domenii, însă trebuie îmbunătățit modul în care se utilizează resursele.

News247WP:  Justiția se realizează prin Înalta Curte de Casație și Justiție și prin celelalte instanțe judecătorești stabilite de lege”, cum vedeți relația cu Inspecția Judiciară având în vedere criticile aduse de către unii cercetați disciplinar.

Jud. A.A:  Relația cu Inspecția Judiciară este una bună, normală. Întotdeauna vor exista persoane care vor critica ori vor lăuda activitatea acestei structuri.

News247WP: CSM, Parchetul General, INM, SNG, IJ, au aderat la Strategia Națională de Comunicare, cum vedeți implementarea acestui proiect ?

Jud. A.A: Încă la început și fără rezultate vizibile la acest moment.

News247WP: Ar putea fi de ajuns doar recomandările conținute în Ghidurile Relație cu Mass Media, Profesiile Juridice, recomandări pentru magistrați în social media și altele?

Jud. A.A: Doar dacă acestea sunt dublate de întâlniri și activități de promovare a acestor recomandări.

News247WP:  În ce măsură protestele Baroului București, Comunicatele UNBR și ale Barourilor din România v-au afectat și ce soluții aveți în această situație?

Jus: A. A: Consider că au fost puncte de vedere care ne-au ajutat în a vedea imaginea de ansamblu cu privire la problemele pe care le ridicau.

News247WP:  La ce nivel a ajuns sistemul judiciar în privința practicii neunitare și ce ați măsuri ați luat în domeniul jurisprudenței naționale?

Jud: A.A:  Încă nu avem o practică unitară și, deși tindem la unificarea practicii, acest demers este îngreunat în principal de modificările repetate ale legislației, astfel încât în momentul în care ajungem la o soluție unitară, de multe ori aceasta nu mai este actuală raportat la legislația în vigoare.

News247WP: Având în vedere asociațiile ale magistraților, ce impact și influența au acestea la nivelul instanței pe care o conduceți?

Jud: A.A: Au contribuit la sesizarea problemelor din sistemul judiciar și la identificarea soluțiilor pentru acestea.

News247WP: Inspecția Judiciară și celebra secție de urmărire a magistraților este încă un subiect pe agenda profesională a magistraților, care este opinia dumneavoastră în privința celor două instituții?

Jud: A.A: Neutră.

News247WP:  Educație Juridică…cum vedeți un parteneriat cu Mass Media și Baroul în plan local și unitățile de învățământ ca beneficiari?

Jud. AA: Necesară, atât pentru instanțe, cât și pentru justițiabili și toată populația.

News247WP:  Un mesaj pentru Societate, Opinia Publică și colegii dumneavoastră ?

Jud. A.A: Suntem mereu deschiși la sugestii de îmbunătățire a activității noastre.

News247WP: Va multumim domnule presedinte Alexa Alexandru pentru amabilitatea si timpul oferit News247WP.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

#News247WorldPress

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and David William. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading