Reusita si succesul limitat in cariera profesionala este un motiv de blam al educatiei?

Read Time2 Minute, 27 Second

Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress  va documenta un amplu studiu privind succesul profesional in Romania.

Astazi punem intrebari firesti care ar trebui sa preocupe in mod evident si vizibil, im mod clar si decisiv intreaga comunitate profesionala si societate romaneasca.

Daca in plan politic lucrurile sunt asa cum sunt, in plan social si profesional inca se asteapta de la mediul politic oferte,  insa initiativa proprie, interesul pentru cariera, o continua formare si reorientare profesionala, este trebuie sa fie apanajul statului? Astfel  se asteapta repartizarea locului de munca  si nu o preocupare personala?

Realitatea nespusă despre unii profesori români: sunt incompetenți, își citesc lecțiile de pe foaie fără a înțelege nimic, și tot ce fac bine este să își verse frustrarea pe copii

Oportunitatea studiului pana la doctorat acoperita de catre stat  asa cum este lasata sa fie vazuta in plan financiar si anume  procente salariale . Statisticile anuale arata ca doar intr -un singur an, sute de mii de locuri bugetate in ideea de a nu avea o populatie necalificata, in conditiile care vizibilitatea acestor sute de mii de locuri in economie este o picatura in ocean.

Deschide documentul Studenti_Alti_participanti_bugetati_ian2020

La polul opus , absolventii se plang de faptul ca o data absolvit facultatea, apoi masteratul, au salarii si joburi sub nivelul educatiei si atunci blameaza faptul ca nu au folosit la nimic aceste studii,  daca ei muncesc pe joburi cu salarizare minima in economie.

Munca mea, viața mea - DoR

In acest context, aceste frustrari aduc mari deservicii atat statului cat si in plan privat datorita atitudinii fata de initiativa privata, de stat, piata muncii si tot ce are legatura cu castigul minnim si mediu.

Se pot inradacina  atitudini ostile, depresii, comportament agresiv, de grup la locul de munca, traficul de influenta, o atitudine ostila fata de board, management,staff, colegi, clienti si altii.

Doctoratul,calitatea de lector,conferentiar,profesor si alte stagii este un motiv de prestigiu si procent salarial in domeniile care acestia profeseaza? In fond este vocational sau financiar motivul studiilor si a cercetarii?

Exemple :  asistent, lector, conferentiar, profesor ,doctorand,doctor, cu joburi in domeniu academic si alte organizatii , absolut toate acestea au pe langa prestigiu motivatia financiara la final.

Daca pentru absolventii care isi spun ca inutilitatea absolvirii avand in vedere grila de salarizare din mediul privat in comparatie cu cei care isi vad studiile procente adaugate la salariu in sistemul de stat, dau nastere unor intrebari firesti:

Este viabil invatamantul avand in vederea rata mare de insatisfactie oferita de catre conditiile de salarizare si siguranta locurilor de munca din domeniul privat vs sistemul de stat?

Este investitia recuperata prin contributii aduse de catre cei care au accesat locurile bugetare?

Zecile de mii de doctorate obtinute la sfarsitul anilor de studii, sunt acestea motive de investitie si succes in folosul statului si al functionarii institutionale acolo  unde acestia isi desfasoara activitatea?

Intrebari vom pune gradual pana la documentarea intregului material in care vom vorbi despre toate situatiile care ar putea face din educatie un lucru mai degraba lipsa vs succes, daca  pe durata studiilor sau la sfarsitul acestora , nu curge lapte si miere financiara.

By

Robert Williams

David William

About Post Author

Robert Williams

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and L. J. Rothschild. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.