Succesul vs dezastrul in relatia cu autoritatile si institutiile din Romania

Read Time2 Minute, 17 Second

Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress documenteaza prin sondaj diferite  situatii in care  relatia cu publicul, comunicare institutionala, unele profesii, care  fac obiectul   legaturii cu institutiile/autoritatile,  cetatenii ori companiile beneficiare.

In relatia cu publicul, petitii ,depuneri, atat institutia cat si solicitantii sunt presati de mai multi factori. Practicienii independenti (experti, ingineri de mediu,topo, etc), fac accesul unul extrem de greu datorita posibilittaii acestora de a primi o lucrare , intocmi,duce la bun sfarsit si mai ales riscul de a fi respinsa de catre institutie.

In documentarea noastra am intrat in rolul unei companii care isi doreste avizele insa …surpriza dupa cateva telefoane si descrieri ale solicitarii, absolut toti expertii refuza pe motiv de lipsa timpului, complexitate, aglomerare, ca nu au mai facut…incat se nasc intrebari: aceste situatii contribuie la dinamizarea si increderea in succesul unei afaceri ori relatii cu institutiile ?

In absolut orice problema, solicitantul este la mijloc si sub influenta negativa a ratei de esec crescut datorita unei relatii tensionate cu orice institutie sau autoritate . Practicianul unei profesii de oricare ar fi vorba in relatia citata abordeaza situatia de cele mai multe ori cu ,,sa vedem …functionarul este de vina, legislatia, etc”. Trist dar adevarat , in numai doua ore de cautari senzatia este una de lehamite si paguboasa.

Modificarile la Codurile Penale aduc riscuri uriase pentru oamenii de afaceri in relatia cu statul

Institutiile si autoritatile sunt direct tinta ofertei de coruptie datorita acestui climat, pentru ca de cele mai multe ori un numar insemnat de solicitanti apeleaza la interpusi exasperati fiind de lipsa de timp a unora, de procedurile si timpii de asteptare, datorita unor documentatii incomplete, prejudecati si  maniere diferite de solutionare a cererilor depuse. Nimeni nu este ocolit in acest carusel insa la nivel profesional aceste situatii produc pagube constante atat de imagine, de bani si neincredere.

Desi legea , procedurile, timpii, atitudinea, disponibilitatea, sunt fiecare o contributie la incetinirea  unei afaceri sau rezolvari , solicitantii nu mai au rabdarea si increderea in serviciile furnizate, ori le gasesc excesiv de scumpe si nejustificative tocmai datorita obstacolelor enumerate si citate mai sus.

La polul opus am fost placut surprinsi ca dupa indelungi cautari si solicitari sa vedem o cooperare institutionala, o atitudine profesionala care a adus zambetul pe buze si a facut sa dispara toate  neajunsurile, deznadejdea  din primele ore ale  demersurilor facute.

Multumim profesionistilor care au contribuit la rezolvarea situatiilor de mai sus, desi procentajul acestui tip de profesionist este unul foarte mic in toate domeniile, va indemnam sa nu va lasati descurajati, de a fi conectati cu mult inainte spre studiul problemei si a lua deciziile fara imperiul emotional.

O continua autoreglare  institutionala, profesionala si gasirea unor solutii de fluidizare, a unei educatii generale ale societatii ar putea fi probabil un alt motiv de atenuaare a a celor aratate mai sus.

By

Robert Williams

David William

 

About Post Author

#News247WorldPress

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and David William. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading