Judecatorii Evelina Oprina, Gabriela Baltag: “ESTE MOMENTUL să lăsați deoparte dezamăgirea, dezgustul ori teama și să vă manifestați LIBER dreptul de a alege și de a fi ales în organismul reprezentantiv al profesiei”

Read Time2 Minute, 26 Second

JURIDICE

Foto: G.Baltag                E.Oprina

Motto:
NUMIM OM LIBER PE ACELA CARE ÎȘI ESTE SINGUR SCOP ȘI NU ESTE UN SCOP PENTRU ALTUL”
(Aristotel)
Dragi colegi,
La fiecare 6 ani, Consiliul Superior al Magistraturii este chemat să-şi înnoiască mandatul şi odată cu el oamenii, deprinderile lor și practicile.
ESTE MOMENTUL să lăsați deoparte dezamăgirea, dezgustul ori teama și să vă manifestați LIBER dreptul de a alege și de a fi ales în organismul reprezentantiv al profesiei, pentru restabilirea normalității, a prestigiului și a profesionalismului garantului independenței sistemului judiciar.
NU MAI PERMITEȚI să se repete greşelile trecutului.
NU MAI TOLERAȚI încălcarea legii, nepăsarea, compromisul și intriga.
SANCȚIONAȚI poleiala, ipocrizia și minciuna.
Dispute care nu privesc corpul magistraților, decizii disproporționate sancționate ca atare de instanțele de judecată, simpatii ori antipatii, depășirea oricăror limite acceptabile sunt mesajele primite de la voi, singurii în măsură să nu le mai permiteți și să le respingeți prin VOT.
Alegeți OMUL, căci omul este măsura tuturor lucrurilor.
Priviți cu atenție la ceea ce a fost și la ceea ce a făcut în ultimii ani candidatul. Evaluați verticalitatea și independența lui, principialitatea și fermitatea. Apreciați profesionalismul adevărat.
Singura RECOMANDARE trebuie să fie OMUL ce vine în fața voastră și nimic altceva. Nimeni nu poate să ofere soluții în locul vostru!
Alegeți caracterele consolidate, personalitățile puternice, cu gândire critică și iubitoare de profesie și de oameni.
Alegeți OMUL curat, de calitate, sincer și bun, preocupat doar de interesul sistemului judiciar, căci funcția are autoritate numai prin OMUL care o exercită.
IMPLICAȚI-VĂ activ în procedura alegerilor, atât prin depunerea candidaturilor, cât și prin exprimarea unui vot responsabil.
VEGHEAȚI la derularea şi finalizarea procesului electoral, în fiecare etapă a lui, pentru garantarea de şanse egale tuturor candidaţilor, în condiții de corectitudine și transparență.
RESPINGEȚI orice tentativă de compromitere a valorilor profesiei.
CONSERVAȚI cea mai de preț calitate a profesiei: LIBERTATEA.
CANDIDAȚI cu curaj și VOTAȚI liber și asumat.
VOTUL este despre valori, convingeri și conștiință, este despre noi toți și despre societate.
VĂ STĂ ÎN PUTERE să faceți ca sistemul judiciar să-și redescopere prestigiul, profesionalismul, decența și echilibrul.
AȘEZAȚI legea în Consiliul Superior al Magistraturii acolo unde îi este locul.
VINDECAȚI rănile pe care neputința noastră le-a cauzat.
ADUCEȚI Adevărul la capătul fiecărei decizii.
FIȚI înțelepți, puternici și reașezați de fiecare dată dimensiunea umanității ca măsură a judecății.
Iustinian I spunea că ,,Nu există pe lume nimic mai important decât puterea legii, care pune în ordine lucrurile divine și cele omenești și înlătură orice nedreptate”.
S-a coborât suficient….
Acum este momentul în care ÎMPREUNĂ puteți semăna multe dintre semințele roadelor pe care doriți să le culegeți anii următori! Nu îngăduiți să apună această minunată profesie peste care încearcă unii, cu atâta stăruință, să coboare nepăsarea și declinul!
Cu toată deferența și aprecierea și pe baza întregii experiențe acumulate în calitate de membri în Consiliul Superior al Magistraturii,
judecător Gabriela Baltag ​​​​​
judecător Evelina Oprina

About Post Author

#News247WorldPress

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and David William. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading