Tribunalul Bucuresti: “La nivelul Tribunalului Bucureşti şi a Judecătoriilor Sectoarelor 1-6 arondate acestuia, sunt vacante 45 de posturi de judecător, inclusiv ca urmare a pensionărilor şi a transferurilor.”

Read Time2 Minute, 10 Second

Agentia Britanica de Stiri News247WordlPress deschide seria interviurilor numite generic ,,Project Justice” in care toate instantele si parchetele din Romania, institutii din sistemul judiciar raspund intrebarilor noastre, pentru ca dumneavoastra sa fiti informati si sa dobanditi cunostiinte solide privind activitatea sistemului judiciar romanesc.

Educatia Juridica a societatii este un deziderat al News247WorldPress si o continua preocupare soldata cu Proiectul Educatie Juridica Arges I-II, #ProjectJustice, Interviurile #News247WordlPress cat si #ProjectEnforcement.

Tribunalul Bucuresti raspunde intrebarilor News247WorldPress, fapt pentru care va indemnam sa aveti respectul si increderea in munca acestora. Cauzele sunt instrumentate cu mari lipsuri de personal la nivelul tuturor instantelor din Romania.

Multumim respondentilor si dumneavoastra cititorii pentru timpul acordat.

 

 

DOMNULUI ROBERT WIILLIAMS

EDITOR IN CHIEF

AGENŢIA DE ŞTIRI NEWS247WORLDPRESS

Urmare solicitării transmise Tribunalului Bucureşti, înregistrată la Biroul de Informare şi Relaţii Publice sub nr. 188/L/BIRP/13.04.2022, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Analizând materialul transmis, după parcurgerea întrebărilor adresate, vă comunicăm răspuns doar la acele întrebări care vizează informaţii de interes public deţinute de Tribunalul Bucureşti, în sensul dispoziţiilor art. 2 alin.1 lit.b din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, potrivit cărora: ”prin informaţie de interes public se înţelege orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informaţiei”, după cum urmează:

La întrebarea de la punctul 2 din cuprinsul solicitării dumneavoastră, facem precizarea că la nivelul Tribunalului Bucureşti şi a Judecătoriilor Sectoarelor 1-6 arondate acestuia, sunt vacante 45 de posturi de judecător, inclusiv ca urmare a pensionărilor şi a transferurilor.

Referitor la întrebarea de la punctul 3 al solicitării dumneavoastră, menţionăm că la nivelul Tribunalului Bucureşti încărcătura medie raportată la numărul mediu de judecători, în primul trimestru al anului 2022, comparativ cu anul 2021 este următoarea:

Trimestrul I anul 2022 un număr de 410 dosare/număr mediu de judecători

Trimestru I anul 2021 un număr de 322 dosare/număr mediu de judecători.

Totodată, învederăm că în activitatea desfăşurată la nivelul Tribunalului Bucureşti în relaţia cu mass-media şi cu profesiile juridice în special avocaţi au fost avute în vedere ghidurile elaborate în cadrul Proiectului TAEJ la care faceţi referire.

De asemenea, arătăm că, din punct de vedere al infrastructurii şi al resurselor umane sunt necesare în continuare măsuri pentru extinderea, îmbunătăţirea şi, respectiv suplimentarea acestora pentru a fi cât mai adecvate nevoilor instanţei, în acest sens fiind întreprinse constant demersuri către Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii.

PREŞEDINTELE TRIBUNALULUI BUCUREŞTI,

JUDECĂTOR MIHAELA-LAURA RADU

By

Robert Williams

David William

About Post Author

#News247WorldPress

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and David William. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading