Procurorul General al Romaniei: Mesaj Ziua Presei

Read Time54 Second

Nr. 980/VIII-3/2022                                                                                                               3 mai  2022   

                                                                     

 Ziua Mondială a Libertății Presei, 3 mai 2022 

Cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Libertății Presei doresc să transmit un mesaj de susținere necondiționată a activității jurnaliștilor și libertății presei, o presă liberă, obiectivă și responsabilă fiind indispensabilă societății democratice, precum și protejării drepturilor și libertății cetățenilor.

Dorim să subliniem cu această ocazie contribuția pe care mass-media responsabilă și independentă a avut-o și o are în informarea publicului și alertarea organelor de anchetă în privința actelor de corupție în care sunt implicate persoane care ocupă diverse funcții publice, precum și a altor situații de încălcare a legii penale. Nu de puține ori, urmare a unor astfel de materiale de presă, Ministerul Public s-a sesizat, reușind tragerea la răspundere penală a autorilor unor infracțiuni.

Atunci când activitatea jurnalistică este desfășurată cu obiectivitate și bună credință, pe de o parte, și în condiții de siguranță pentru jurnaliști, pe de altă parte, aceasta devine un pilon al statului de drept, o componentă complementară a activității sistemului judiciar.

 Gabriela SCUTEA, procuror general

 

About Post Author

Robert Williams

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and L. J. Rothschild. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.