#EducatieJuridicaArges: Scoala Gimnaziala din Mosoaia este gazda domnului jud. Rebeca Ion

Read Time1 Minute, 56 Second

Dupa Baiculesti si alte sate lasate in urma, Mosoaia  a fost urmatoarea destinatie in misionariatul implementarii Educatiei Juridice, Proiect Arges II initiat de catre Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress si parteneriatul cu instanta Curtea de Apel Pitesti pana la sfarsitul anului 2023.

Foto: Jud. Rebeca Ion in mijlocul elevilor de la Mosoaia.

Domnul judecator Rebeca Ion este magistratul cu cel mai longeviv aport la voluntariatul si dezideratul implementarii educatiei juridice din Romania, avand la activ zeci si sute de prezentari elevilor din Arges impreuna cu parteneri institutionali ori cu initiatorul Proiectelor Pilot Educatie Juridica Arges I-II.

Multumim elevilor si profesorilor, partenerului Curtea de Apel Pitesti si domnului judecator pentru neobosita putere de a ajunge la cati mai multi elevi si in mai multe locuri pentru a nu lasa pe nimeni in afara informatiei juridice.

Urmariti canalul YOUTUBE #NEWS247WORLDPRESS unde veti gasi interviuri si teme legate de educatie juridica.

Scoala Gimnaziala Mosoaia
Mosoaia, Arges

Prezentare

Comuna Moşoaia este situată la marginea municipiului Piteşti, cu care se învecinează în zona E-SE. Ceilalţi vecini ai comunei Moşoaia sunt :  comuna Băbana, comuna Poiana Lacului si comuna Albota.Comuna Mosoaia cuprinde 5 sate: Mosoaia, Hintesti, Smeura, Batrani si Ciocanai.

Şcoala a fost şi rămâne principala instituţie cu rol fundamental în educaţia cetăţenilor. Tradiţia istorică menţionează că prima şcoală din localitate a fost înfiinţată înainte de 1821 si a funcţionat pe lângă biserica „Cuvioasa Paraschiva”, învăţător fiind Dionisie Călugărul, pe numele său Dumitru Ghionea.

Scoala Mosoaia a functionat la inceput doar ca scoala primara, in  anul 1965 a absolvit prima serie de elevi 8 clase, iar dupa 1990 a functionat si ca scoala de ucenici. In  1893 ia fiinta Scoala Hintesti, iar in 1956 Gradinita Mosoaia. Ulterior Scoala Mosoaia devine scoala coordonatoare, primeste personalitate juridica, iar din 2010 in urma comasarilor ramane singura unitate scolara din comuna Mosoaia.

In prezent, la Scoala Gimnaziala Mosoaia sunt inscrisi 157 de copii, din toate satele comunei,83 la ciclul primar si 74 la gimnaziu. Alaturi de scoala functioneaza 4 gradinite: Gradinita Mosoaia, Gradinita Hintesti, Gradinita Ciocanai si Gradinita Batrani.

Localul scolii a fost construit in 1956 si cuprinde 5 sali de clasa si o cancelarie,dispune de un laborator de informatica si acces la internet.

Activitatea de #educatiejuridica citata a avut loc la data de 20 Mai 2022.

By

Robert Williams

David William

20

 

About Post Author

#News247WorldPress

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and L. J. Rothschild. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: