Cum? Cand?…vom reda respectul profesiilor juridice in Romania?

Read Time1 Minute, 29 Second

 

Domnul prof.univ.dr. av. Valeriu Stoica spunea in interviul acordat News247WorldPress ca: “Profesiile juridice sunt de trei feluri: cele liberale (avocați, mediatori, consilieri juridici, practicieni în insolvență), cele care sunt organizate într-un cadru liberal, dar exercită atribuții de autoritate, concesionate de către stat (notari, executori judecătorești), și cele care exercită atribuții judiciare sau o funcție publică (judecători, procurori, funcționari publici, polițiști, etc.). Toate aceste profesii juridice sunt complementare.”

https://news247wp.com/2021/11/10/prof-univ-dr-valeriu-stoica-experienta-mea-academica-si-cea-practica-mi-au-permis-sa-cunosc-mai-bine-profesiile-de-judecator-procuror-si-avocat/

Profesiile juridice au fost si continua sa fie privite contextual ca o sursa de bani, prestigiu, influenta, relatii etc. Cine si ce  anune a ridicat zidurile si hotarele intre aceste profesii? De ce unele dintre acestea sunt la marginea profesiei? Este de vina calitatea umana? Mentalitatile? Neputiinta? Societatea?

Constitutia Romaniei, legislatia comunitara, internationala ,tratatele, toate vorbesc despre profesiile juridice mai mult sau mai putin insa, doua trei se desprind clar si anume puterea judecatoreasca si  restul lumii, lumi care nu se regasesc laolalta  in respectul si demnitatea profesiilor   juridice.

Ziduri inalte, aroganta, importanta, exces de zel, murmuri, incrancenari , iesiri ,critici, absolut totul si nimic bun.

Astazi pun in dezbatere respectul profesiei juridice…sunt aspirantii demni de o astfel de responsabilitate ? Sunt justitiabilii beneficiari reali ai unui intreg sistem juridic si de justitie? Cum…Cand vom putea reda respectul si importanta profesiei juridice?

Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress militeaza pentru unitatea sistemului judiciar si a profesiilor juridice din Romania in ciuda tuturor obstacolelor de ordin financiar, uman, legislativ si altele.

Academia de Ştiinţe Juridice  din Romania ar putea fi  locul unde toate profesiile juridice sa coexiste in respect si demnitate.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

#News247WorldPress

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and L. J. Rothschild. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: