Ministerul Public: Comunicat – #PICCJ. Incepere implementare proiect #PNRR

Read Time1 Minute, 34 Second

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

  Nr. 164/VIII-3/2023       

  26 ianuarie 2023                                                                       

COMUNICAT DE PRESĂ privind începerea implementării contractului de finanțare “Îmbunătățirea infrastructurii de comunicații a Ministerului Public (PÎCCJ, DNA și DIICOT)”,  semnat între Ministerul Justiţiei și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

     Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului începerea implementării contractului de finanțare “Îmbunătățirea infrastructurii de comunicații a Ministerului Public (PÎCCJ, DNA și DIICOT)”, semnat în luna decembrie 2022 între Ministerul Justiţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), în calitate de beneficiar.

     Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea capacității de transmitere a datelor în rețelele INTRANET/INTERNET (trafic criptat) ale structurilor Ministerului Public pentru funcționarea sistemelor informatice centralizate și a altor servicii de comunicare la distanță utilizate.

     Prin implementarea acestui proiect de modernizare a infrastructurii IT se va realiza interconectarea tuturor unităților de parchet la nivelul aplicațiilor folosite și transferului de date prin internet în vederea asigurării elementelor de bază pentru desfășurarea muncii de la distanță și îmbunătățirii comunicațiilor.

Rezultatele urmărite au în vedere asigurarea unor rețele de comunicații retehnologizate la nivel național, în toate unitățile de parchet, prin înlocuirea routerelor existente la nivelul Ministerului Public cu 498 de routere și accesorii conectică.

     Valoarea totală a proiectului care face obiectul acestui contract de finanțare este de  8.339.521,19 RON, din care valoarea finanțării externe nerambursabile este de 7.008.001 RON.

Perioada de implementare este de trei ani (decembrie 2022 – decembrie 2025).

      Date de contact pentru detalii suplimentare despre acest proiect: presa@mpublic.ro

 

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

About Post Author

#News247WorldPress

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and David William. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from #News247WorldPress

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading