Prof. Univ.Dr. #ŞtefanDeaconu impreuna cu #RobertWilliams despre #Constitutie si #Arbitraj la #JusticeNews247

Read Time1 Minute, 22 Second

Scurta biografie.

Ştefan Deaconu, profesor universitar și îndrumător de doctorat la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, unde predă disciplinele ,,Drept constituţional’’ și ,,Instituţii politice’’. Are studii aprofundate în domeniul dreptului public şi al ştiinţelor politice la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative; la Institutul de Federalism, Universitatea din Fribourg, Elveţia şi la Académie Internationale de Droit Constitutionnel din Tunisia.

Este Preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (CA-CCIR) şi arbitru pe lista de arbitri ai CA-CCIR. Este de asemenea, avocat partener în cadrul Societăţii de avocaţi Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP, fiind specializat în drept public, acordând consultanță în domeniile: investiții străine, finanțări internaționale și achiziții publice, dar şi reprezentare în cadrul litigiilor în fața instanțelor judecătorești și arbitrale.

A îndeplinit funcţia de consilier prezidenţial pe probleme juridice al Preşedintelui României (2005-2012), a fost director în cadrul Senatului României (2004-2005) și Preşedinte al Comisiei de arbitraj şi metode alternative de soluţionare a disputelor (ADR) din cadrul Comitetului Naţional ICC România (2016-2018).

Pentru activitatea sa ştiinţifică și profesională a primit Premiul ,,Vespasian Pella’’ acordat de Uniunea Juriştilor din România (2006); ,,Ordinul Coroanei’’ în grad de ,,Mare Ofiţer’’ acordat de M.S. Albert II, Regele Belgiei (2009) și Ordinul Naţional ,,Steaua României’’ în grad de ,,Cavaler’’ acordat de Preşedintele României (2009).

Este autor sau coautor a peste 25 de lucrări şi a peste 50 de articole, studii şi cronici apărute în reviste de prestigiu, în principal în dome­niul dreptului public.”

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

Robert Williams Editor in Chief News247Worldpress Justice News247

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: