Proiect Educatie Juridica Arges II #News247WorldPress continua la Colegiul National ,,Zinca Golescu” din Pitesti. Invitat domnul judecator dr. Rebeca Ion

Read Time2 Minute, 5 Second

La invitatia noii conduceri a Colegiului National ,,Zinca Golescu” din Pitesti, domnul judecator dr. Rebeca Ion a tinut activitate de Educatie Juridica in cadrul Proiectului Pilot Arges II initiat de catre Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress. Amintim faptul ca elevii de la CN ,,Zinca Golescu” sunt vremelnici si activi in activitati de acest gen si ne sunt parteneri inca din anii 2015 atunci cand debutul acestui deziderat a fost incredibil dar adevarat incepand cu anul scolar 2022 ca materie obligatorie.

May be an image of 5 people, people standing and indoor

Foto: Judecator dr. Rebeca Ion impreuna cu elevii unei clase de la CN ,,Zinca Golescu”

Proiectul Educatie Juridica Pilot Arges II a incepaut in anul 2019 ca nevoie la continuarea eforturilor de implementare si mentinere a interesului pentru informatia juridica.

Multumim elevilor si profesorilor sustinatori ai acestei materii si domnului judecator dr.Rebeca Ion pentru neobositul efort in a fi prezent si mesager al Educatiei Juridice.

Colegiul Național „Zinca Golescu” este un colegiu din Pitești, situat pe strada Egalității 34-36, într-o clădire care este și monument istoric (cod LMI AG-II-m-B-13412). În 2021 s-au celebrat 100 de ani de la înființarea sa. Zinca Golescu reprezintă un colegiu de top, evidențiindu-se prin mediile obținute de către elevi la examenul de bacalaureat, rata de promovabilitate fiind de 99%. În cadrul colegiului se dezvoltă o serie de diferite specializări: Matematică-Informatică, Matematică-Informatică Intensiv Informatică, Matematică-Informatică Bilingv Limba Engleză, Științe ale Naturii, Științe ale Naturii Bilingv Limba Engleză, Filologie, Filologie Bilingv Limba Engleză și Științe Sociale. Liceul prezintă patru laboratoare de informatică, un laborator de limbi străine, un laborator de biologie, unul de chimie și unul de fizică. În 2016 s-au început lucrările de modernizare ale liceului, acesta urmând să ajungă un liceu modern odată cu împlinirea a 100 de ani de la primul sunet al clopoțelului.

Școala secundară de fete gradul II, astăzi Colegiul Național Zinca Golescu din Pitești a fost înființată în baza Legii asupra învățământului secundar și superior adoptată în 1912, în timpul guvernului Petre P. Carp, ministrul cultelor și instrucțiunii publice fiind Constantin C. Arion, doctor în drept, membru de onoare al Academiei Române (1912). Legea era o continuare a politicii de dezvoltare și modernizare a statului român, inițiată de pașoptiști și amplificată în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza și a regelui Carol I. Potrivit prevederilor noii legi, Învățământul secundar era urmat de băieți în gimnaziu și licee, iar de fete, în școlile secundare de fete de gradul I și II.

By

Robert Williams

David William

 

About Post Author

Robert Williams

News247WorldPress is a UK News Agency. The Agency was founded in August 2014 by Robert Williams and L. J. Rothschild. As an international news agency we cover all the important top news of the day in text, pictures and graphics in many languages: German, English, Romanian and more...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.